Binnenkort online-lessen Babymassage.
Om te bestellen, zie hiervoor de Webshop.

babymassage-muziek

Shantala Babymassage

 • SHANTHALA


  Wat houdt Shantala babymassage in?

  In de eerste maanden is lichaamstaal de enige taal die de baby kent. Babymassage is een natuurlijke manier om met je baby te communiceren. Shantala babymassage is een volledige lichaamsmassage, waarbij je volgens in een vast patroon je kindje masseert op de blote huid met zachte, babyvriendelijke massageolie. Door je baby te masseren leer je elkaar beter kennen. Door op een bewuste en liefdevolle manier bezig te zijn met masseren wordt het contact met je baby intensiever, het geeft rust en ontspanning. Maar naast al die nuttige effecten is het ook heel leuk om te doen en fijn om te ondergaan. Het is niet moeilijk om aan te leren, je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig. • BABYMASSAGE


  Doel van Shantala Babymassage

  Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen u en uw baby versterkt wordt en dat u leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed op het hele organisme, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.

  Door uw baby regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter, darmkrampjes en overstrekking verminderen.

  De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Daarnaast is er een stijging van het hormoon oxytocine. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij de gemasseerde (de baby) als de masseur (de ouder/verzorger) is er een verhoogde productie van dit hormoon.

 • ECHT GOED EN ECHT LEUK!


  Wat is het, waar heeft het zijn oorsprong ?

  Shantala Baby Massage is in zijn oorspronkelijke vorm een totale lichaamsmassage voor baby’s. De bekendste babymassage gebaseerd op oeroude Indiase tradities.

  Een Franse arts kwam in India in contact met een vrouw, die de massage toepaste bij haar kinderen. Aan deze vrouw is de naam van de massage ontleend. Deze franse arts, Frederick Leboyer heeft Shantala babymassage geïntroduceerd in Europa.

  Shantala massage is een ritmische massage. Aandacht en respect zijn is de grondpeilers van deze massagevorm. De massage ook toepasbaar gemaakt voor volwassenen met en zonder een (verstandelijke) handicap en terminale patiënten. Bij deze uitbreiding is de massagevorm aangepast, zodat hij toegepast kan worden over de kleding heen.

 • BABYMASSAGE
  De cursus babymassage bestaat uit 4 maal 1,5 uur als groepscursus.
  Het aantal deelnemers houden we heel beperkt om op die manier een rustige omgeving te scheppen voor kind en ouder.

  Prijs: 4 bijeenkomsten
  € 140,00

  Plaats: Ter Aar,
  Korteraarseweg 142A
  Tijd; woensdag
  van 10.00- - 11.30 uur
  Start in overleg met degenen die zich opgeven.


  Zie onderaan deze site
  :KENNISMAKINGSKORTING

 • LUISTERZONNETJE
  De babymassage kan ook op individuele basis gegeven worden door mij. Dan kom ik bij u en uw kindje thuis, het aantal sessies is dan 2 x 1,5 a 2 uur.

  Prijs: 2 bijeenkomsten
  € 100,00 (= eventueel een kleine reiskostenbijdrage).

  Zie onderaan deze site:
  BEURSKORTING

 • BABYMASSAGE
  Vanaf dat uw kindje 6 weken oud is kan u samen naar BABYMASSAGE


  Als u belangstelling heeft voor de BABYMASSAGE met uw KINDJE,
  dan kunt u meer informatie opvragen via de Contact- pagina op deze website of per mail: luisterzon@gmail.com of telefonisch 06 138 203 51

  De groepsmassage kan ook bij iemand thuis, die bijv. nog 3 andere belangstellenden heeft met een baby.

 • BABYMASSAGE

 • LUISTERZONNETJE

 • BABYMASSAGE

filmpje originele Shantala Babymassage

 

KENNISMAKINGSKORTING 

korting € 10,00

 

 

groepsles á 1,5 uur 4 bijeenkomsten

Prijs € 130,00  ipv. € 140,00  

 

 

2 x individuele les á ruim 1,5 uur a 2 uur  (thuis)

Prijs € 90,00 ipv. € 100,00