• WORKSHOP van 2 uur

  Kennismakings-cursus ENCAUSTIC ART (bijenwas-tekening).

  2 uur durende Cursus om, onder het genot van een kopje koffie of thee, kennis te maken met ENCAUSTIC ART.

  De cursus zal een combi zijn van intuitief tekeningen maken met een spirituele ondertoon EN een creatieve kennismaking met een aantal technieken.

  Als u meer info wenst kunt u mij mailen of bellen.
  Zie hiervoor mijn website www.luisterzon.nl

  Aantal personen max. 6

  Plaats: Ter Aar

  Datum: woensdag 22 april (andere data zijn mogelijk in overleg)

  Tijd: 10.15 uur

  Opgeven kan via mijn website of via Messenger

 • Individuele coachings-sessie van 45 -tot 60 min

  nav een eventuele vraag van u, wordt er door mij een Encauastic Art tekening voor u gemaakt. Aan de hand van deze tekening en vragen, gaat u deze zelf beantwoorden, want de antwoorden zitten al in u. Zodoende kan de tekening zaken voor u ophelderen en/of op een rijtje zetten. De tekening houdt u zelf.

  € 45,00

Wat is Encaustic Art?

 

Encaustic art is een techniek waarbij je met een schilderijzer (het ziet eruit als een klein strijkijzer) en blokjes bijenwas fantasie tekeningen maakt.

De bijenwas wordt op de zool van het schilderijzer gesmolten, daarna ga je met het ijzer over het gecoate papier.

Door het coatlaagje dringt de bijenwas niet ín het papier, maar blijft het er als het ware op liggen. Het is altijd weer afwachten wat het resultaat zal zijn.    

 

Wat doen we tijdens een workshop intiütief schilderen met bijenwas?

 

Voor een workshop Encaustic Art heb je totaal geen schilder- of teken ervaring nodig.

We draaien rustgevende muziek terwijl je met een moment tot bezinning komen. We luisteren naar een meditatie of visualisatie. We kunnen als je wilt een Inzichts-kaart trekken. Daarna beginnen we met schilderen aan de hand van een levensvraag.

Als er geen specifieke vraag is, zien we welk thema er voor jou naar bovenkomt

 • Je weet van te voren nooit hoe een patroon eruit komt te zien. Elke keer wanneer je het ijzer weer van het papier haalt weet je pas hoe je tekening er tot op dat moment uitziet.
 • Het proces van de kaart maken is belangrijk. Welke kleuren gebruik je? Wat doet de kaart met je? Welk gevoel krijg je erbij? Welke associaties roept een kaart bij je op? Dit zijn allemaal vragen die een beetje inzicht kunnen geven in jezelf.
 • Tijdens deze workshop ontstaan er mooie figuren die voor jou een bepaalde betekenis kunnen hebben.  Mooi of lelijk komen hierbij niet voor.